Kimmypower
(Kims kanal) har över 116 000 prenumeranter. Den fick näst flest röster i kategorin ”Årets gaming” på Guldtuben 2017.
Dualdgaming
(Davids kanal ihop med vännen Daniel) har över 230 000 prenumeranter och 150 miljoner visningar. Den har varit nominerad till Guldtuben fyra gånger.
Ufosxm
(Davids egen kanal) har drygt 160 000 prenumeranter.
– Skriv helst inte i vilken stad vi bor, säger David till KP:s reporter.
– En del följer efter oss, förklarar Kim. Vi har nyligen flyttat, men förut ringde det på vår dörr varje dag. Vissa stod utanför fönstret och stirrade in i flera timmar.
Det var väldigt obehagligt.
– Vi har hört om andra youtubers som råkat illa ut. Att känna sig otrygg i sitt eget hem är inte kul, säger David.
På Youtube är David och Kim kända som Ufosxm och Kimmypower – två av Sveriges största gejmers. Deras jobb är att filma medan de spelar dataspel, till exempel The Sims 4, Minecraft och favoriten Overwatch. Deras videor har visats flera hundra miljoner gånger. Att ha så många fans är både kul och konstigt, tycker de.
– Jag är verkligen tacksam, säger Kim. Samtidigt har jag svårt att se mig själv som känd. Hur kan något som JAG gjort få andra att gråta av glädje!?
– Våra tittare ser oss som kompisar, säger David. De känner oss, men vi har ingen aning om vilka de är.

Missa inte önskebilden i KP 17!
De undviker helst att gå på stan vissa tider. Då slipper de viskningar och smygfotande individer. Men på internet har de gärna kontakt med fansen. De tycker att det är viktigt att vara goda förebilder. Medan Youtube svämmar över av skräckspel och svordomar, spelar de hellre snälla spel och använder ett vårdat språk.
– Fast egentligen är jag bara mig själv, säger David. Jag har aldrig varit särskilt grov, utan bara en snäll kille. På Youtube blir man en överdriven version av sig själv.
Kärleken mellan David och Kim startade också över internet. Kim hade sett Davids spelvideor på kanalen Dualdgaming. Dessutom gjorde David musik, som Kim fastnade för. Så hon skrev ett meddelande till honom och de började chatta. I dag tillbringar de nästan all tid ihop. De sitter till och med i samma rum när de jobbar.
– Ibland måste den ena gå undan när den andra filmar. Men oftast är det mysigt att vara nära varandra, tycker David.
När de är lediga kopplar de av med ännu mer dataspel.
– Jag har spelat varje dag sedan jag var 5 år, säger David.
Sitt smeknamn Ufo fick han av skolkamrater när han gick i högstadiet.
– Det var nog inte taskigt menat. Men man säger ju ufo om något som är avvikande. Vissa tyckte att jag var annorlunda och lite konstig, säger David.
Även Kim kände sig annorlunda i skolan. I mellanstadiet blev hon utfryst i klassen. Inte blev det bättre av att hon hade svårt för skolarbetet. Att rita blev hennes grej och bildlektionerna var hennes chans att glänsa.
– Bildlärarna förväntade sig alltid något extra av mig. Jag älskade det. Men inget annat i skolan gick bra, säger hon.
Efter flera år fick Kim veta att hon har dyslexi. Då gav skolan henne äntligen den hjälp hon behövde. Till exempel lärde hon sig bättre om hon fick en text uppläst än om hon behövde läsa den själv.
– Plötsligt blev skolan rolig. Och enklare. Jag gick ut med högsta betyg i svenska!
Många fans vill att Kim och David ska skapa ett eget dataspel. Än finns inga sådana
planer, däremot drömmar.
– Coolast skulle vara att göra ett spel om råttor, fantiserar Kim.
Parets två egna råttor, Lilly och Jessie, har också blivit kändisar. På deras eget Instagram-konto har de nära 12 000 följare.
Så går det om man är maskot till en Youtube-profil, säger David med ett skratt.
Vad skulle ni göra om Youtube inte fanns?
– Dubba film, säger David. Det är en dröm jag har. Min röst passar nog som skurk! Och så skulle jag vilja spela in ett reseprogram där jag åker husbil genom hela USA.
– Jag är utbildad maskinmekaniker, säger Kim. Så jag kan laga skogsmaskiner och traktorer. Men jag skulle aldrig välja det framför Youtube!
Kim och David har bett om att deras efternamn inte ska vara med i tidningen, eftersom de har stort behov av ett privatliv.
Artikeln publicerades i KP 17, 20017